Šioje svetainėje naudojame slapukus. Jie padeda, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius. Taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.

LT

Dėl Lieuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus priimto sprendimo

2016 metų vasario 3 d. AB „Panevėžio statybos trestas“ gavo Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus 2016 m. vasario 1 d. priimtą sprendimą dėl poveikio priemonės taikymo AB „Panevėžio statybos trestas“.

Nustatyta, kad AB „Panevėžio statybos trestas“ 2014 m. metinėse finansinėse ataskaitose atidėtojo turto mokesčio suma buvo nepagrįstai padidinta, dukterinėms bendrovėms išduotų paskolų rizika mažai vertinama, o informacija aiškinamajame rašte apie atidėtojo turto mokesčio sumų pripažinimo prielaidas ir išduotų paskolų rizikas nepakankamai atskleista.

Bendrovė yra įpareigota paskelbti, kad Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus sprendimu AB „Panevėžio statybos trestas“ įspėtas:

-         dėl Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo 21 straipsnio 5 dalies pažeidimo;

-       kad 2014 m. AB „Panevėžio statybos trestas“ finansinės ataskaitos neatitinka 12 TAS „Pelno mokesčiai“ ir 39 TAS „Finansinės priemonės: pripažinimas ir įvertinimas“ nuostatų;

Informuojame, kad Bendrovės 2015 m. gruodžio 31 d. metinėse konsoliduotosiose finansinėse ataskaitose atidėto pelno mokesčio turtas ir atskirose finansinėse ataskaitose finansinio turto vertės sumažėjimas bus koreguotas retrospektyviai.

Metinės 2015 metų konsoliduotosios ir atskiros finansinės ataskaitos bus paskelbtos viešai ne vėliau kaip iki 2016 metų balandžio 30 dienos.



Kontaktinis asmuo:

Generalinis Direktorius

Dalius Gesevičius

Tel. nr. (8-45) 505 503